Депутатам Львівської облради вручили повістки до військкоматів

04.07.2023 14:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Працівники ТЦК та СП роздали повістки депутатам перед початком сесійного засідання.

У вівторок, 4 липня, депутатам Львівської облради вручили повістки від територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Повістки роздали перед початком сесійного засідання. 

 
Це стало несподіванкою для обласних обранців, - пише ZAXID.NET.
 
«Сесія Львівської обласної ради починається із зустрічі з представниками Личаківсько-Залізничного ОРТЦК та СП м. Львова. Депутатам вручили повістки. Слава Україні!», – повідомив вранці депутат від «Свободи» Йосиф Ситник. Депутат також показав вручену йому повістку.
Повістки депутатам вручали працівники ТЦК та СК одразу при вході до сесійної зали.
«Обласний військкомат виправляє помилку, допущену 24 лютого 2022 року. Повістки на вході в сесійний зал Львівська обласна рада»,  - прокоментував вручення повісток депутат від «Європейської солідарності» Олександр Ганущин, який вже перебуває на службі у 103 бригаді ТрО.
 
Згодом головуючий на засіданні заступник голови ЛОР Юрій Холод повідомив, що повістки отримали майже всі присутні депутати, окрім восьми обранців (в апараті облради нема інформації щодо вручення їм повісток).
 
До слова, начальник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Тіщенко є депутатом Львівської облради від «Слуги народу». Він розповів, що неприсутній на засіданні ради 4 липня, оскільки перебуває у відрядженні на сході України.
 
Відповідно до закону, заходи мобілізації не стосуються тільки депутатів Верховної Ради. У той час депутатів місцевих та обласних рад можуть призивати на військову службу на загальних підставах.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews