Поки не позбудемось усіх пам'яток режиму, доти буде хворіти суспільство - Козицький

11.07.2023 11:25   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині залишилось ще понад 150 радянських монументів.

На даний час на території Львівської області знесено більше ніж 100 пам’ятників, які стосуються тоталітарного і комуністичного режиму. Однак, ще понад 150 монументів залишилось.

Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA заявив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, якщо ми не будемо ліквідовувати пам'ятники радянського союзу, то суспільство  буде знову будуватись на неправильних цінностях.

«Суспільство має бути побудовано на фундаменті. Це не може бути тоталітарно-комуністичний фундамент. І 30 років коли ми ставили пам'ятники сучасним героям на фундаменті старому – це абсолютно неправильно. Тут постає питання цінностей суспільства. Поки ми не позбудемось тоталітарного і колоніального минулого ми не збудуємо сучасну державу», - каже голова ОВА.

За словами Максима Козицького, пам’ятники це один з тих елементів, які мають бути знесені, щоб побудувати суспільство на українських цінностях. Тепер є завдання донести це до територіальних громад.

«Дуже часто люди ставляться до пам'ятників, як до речей яких зникли і вони мають залишатись. Але такого не може бути. Діти не мають ходити в садочок чи в школу по при тих “істуканів”. Люди мають ходити по вулицях названих на честь наших українських героїв. І поки ми не позбудемось усіх залишків комуністичного режиму, до цього часу суспільство буде хворіти», - додав очільник області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews