У Львові ліквідували транснаціональний канал збуту еквадорського кокаїну

14.07.2023 13:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Наркоугруповання нелегально привозило в Україну еквадорський кокаїн з країн Європи та розповсюджувало його через перевірених дилерів лише оптовими партіями.

Правоохоронці ліквідували транснаціональний канал збуту кокаїну у Львові. Про це повідомили в Генпрокуратурі України.

 

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру особі за фактом збуту наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, наркоугруповання нелегально привозило в Україну еквадорський кокаїн з країн Європи та розповсюджувало його через перевірених дилерів лише оптовими партіями. 

Один із учасників - мешканець Львівщини, який у минулому проходив службу в поліції та у 2021 році звільнився, намагався реалізувати 3 кг кокаїну за оптовою ціною - 135 тис доларів США.

Він разом із спільниками – серед яких цивільні особи і службовці митних постів, отримували від іноземних «колег» речовину, заборонену у вільному обігу, та реалізовували її через власну мережу збуту.

За отриманою інформацією, партія наркотиків мала потрапити на "чорний ринок", де вартість 3 кг кокаїну могла сягати 600 тис доларів США. 

Завдяки слідчим та оперативним заходам правоохоронців чоловіка затримали в порядку ст. 208 КПК України, а партію наркотиків вилучили.

За місцем проживання осіб, причетних до продажу наркотиків проведено обшуки.

null

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Встановлюються інші учасники злочинного угруповання.

Досудове розслідування - ГСУ ДБР, оперативний супровід - Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України та ДБР.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews