Закинуті будівлі в селах Львівщини продаються за ціною у десятки разів більше стартової

17.07.2023 08:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Як ФДМУ за один день аукціонів з малої приватизації на Львівщині залучив 900 тис. грн замість 17 тис..

Фонд держмайна України в межах малої приватизації продає з аукціонів закинуті сільські будівлі на Львівщині – нежитлові приміщення колишніх ветеринарних дільниць, контор, адмінбудівель держпродспоживслужби тощо.

Стартова ціна на такі об’єкти переважно є низькою – їх пропонують фактично за безцінь, але аукціони користуються популярністю і під час торгів ціна на лоти зростає в десятки, а подекуди у сотні й тисячі разів.

Цього тижня лише за один день – 12 липня – на Львівщині ФДМУ продав кілька таких закинутих будівель.

Так, відбувся аукціон з продажу адміністративної будівлі площею 78 м2 у селі Дидятичі Яворівського району. Стартова ціна за лот становила 663,8 грн. В аукціоні взяли участь троє охочих, серед яких ТзОВ «Львівбудпостач» і «Іскра-транс-логістик», і зрештою лот продали за 61 тис. грн, що майже у 92 рази більше за стартову ціну. Переможцем став Ігор Одинець, який запропонував лише на 999 грн більше, аніж «Львівбудпостач». Додамо, що площа земельної ділянки під лотом становить 1300 м2.

null
Будівля в селі Дидятичі

Також 12 липня ФДМУ продав з аукціону нежитлову будівлю площею 82 м2 в селі Ільник Самбірського району. Вона розташована на ділянці площею 832 м2. За 185,1 тис. грн (у 64 рази більше за стартову ціну у 2870,5 грн) будівлю придбав Ярослав Сергійович Лейбук (імовірно, ідеться про харківського науковця й інженера), який лише на 100 грн обійшов у торгах ТзОВ «Українська виробничо-наукова лабораторія імуногенетики». Також в аукціоні взяли участь Руслан Марчук, Іван Корсак і ТзОВ «Іскра-транс-логістик».

null
Будівля в селі Ільник

Того ж 12 липня з аукціону продано дільницю ветеринарної медицини площею 52 м2 в селі Подорожнє на Стрийщині. Стартова ціна становила 1974 грн, але ТОВ «Ромус-Поліграф» запропонувало за неї 100 тис. 1 грн (майже у 51 раз більше) і стало переможцем аукціону. ТзОВ «Іскра-Транс-Логістик» пропонувало лише на 1 грн менше. Також в аукціоні взяло участь ТзОВ «Львівбудпостач». Площа земельної ділянки під лотом становить 800 м2. ТзОВ «Ромус-Поліграф» вже 25 років торгує канцтоварами. Воно належить батькам заступника голови Львівської облради Юрія Холода. Нещодавно ТзОВ «Ромус-Поліграф» потрапило у скандал із підсанкційними товарами.

null
Будівля в селі Подорожнє

У той же день ПП «Ефект» придбало у ФДМУ з аукціону за 232,1 тис. грн адмінбудівлю площею 124 м2 у селі Верхнє Висоцьке на Самбірщині. Початкова ціна лоту становила 6359 грн. У торгах взяли участь ТзОВ «Українська виробничо-наукова лабораторія імуногенетики», Ярослав Лейбук, Сергій Кузнєцов, Олена Очеретяна, Олександр Конончук, Оксана Безносюк, Володимир Бойко, ТОВ «Ромус-Поліграф» і ТзОВ «Іскра-транс-логістик». Площа земельної ділянки під будівлею становить 300 м2. ПП «Ефект» зареєстроване у Луцьку і займається будівництвом.

null
Будівля в селі Верхнє Висоцьке

У селі Раденичі Яворівського району 12 липня ФДМУ продав за 100 тис. і 91 грн дільницю ветеринарної медицини площею 67,4 м. Земельна ділянка під лотом, що мав стартову ціну 2374 грн, має площу 363 м2. Переможцем торгів стала Марія Серняк. За лот змагалися також Ігор Одинець, Оксана Безносюк, ТзОВ «Львівбудпостач» і ТзОВ «Іскра-транс-логістик».

null
Будівля в селі Раденичі

У 72 рази дорожче за стартову ціну 12 липня ФДМУ продав ветеринарну дільницю площею 82 м2 в селі Стоянів Червоноградського району. Початкова ціна лоту становила 3090 грн, а купив його за 222 150 грн Тарас Тимкевич (імовірно, керівник фірми «Гравіт Україна»). В аукціоні також взяли участь Назарій Владовський, Роман Гнатишин, Ігор Одинець і ТзОВ «Іскра-транс-логістик». Площа ділянки під лотом становить 1182 м2.

null
Будівля в селі Стоянів

Загалом з початку року ФДМУ виставив на Львівщині 60 об’єктів малої приватизації. Один з рекордів зі зростання ціни встановлено під час продажу ветдільниці площею 44 м2 у селі Волосянка неподалік смт Славське, стартова ціна якої становила 59 грн, а продали її за 193 тис. грн. Придбала закинуту будівлю львівська підприємиця Уляна Городник.

null
Будівля у Волосянці, стартова ціна якої становила 59 грн

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews