Будівля Львівської митниці залишиться у державній власності

20.07.2023 12:42   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Суд задовольнив апеляційні скарги Держмитслужби й Фонду державного майна України щодо відсутності підстав додати будівлю Львівської митниці до об’єктів малої приватизації, які можна викупити.

Як повідомляє Державна митна служба України, приміщення, де функціонує Львівська митниця і яке є пам’яткою культурної спадщини місцевого значення 1906 року, залишиться у державній власності.

Зокрема, товариство з обмеженою відповідальністю орендувало це приміщення та згодом хотіло викупити його.

“Проте, згідно з висновком суду апеляційної інстанції, така згода надана не тим суб`єктом, який відповідно до вимог діючого на момент спірних правовідносин законодавства про оренду державного майна мав право надавати її. Зокрема, згідно із внесеними 29 червня 2004 року змінами до Закону України «Про оренду державного та комунального майна», належним орендодавцем, який міг би давати згоду на невід`ємні поліпшення, є Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській області”, – йдеться у повідомленні.

Також суд апеляційної інстанції погодився з доводами Державної митної служби України про те, що прийняття остаточних управлінських рішень щодо використання підпорядкованих органам управління об`єктів державної власності належить виключно до компетенції уповноважених органів управління.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews