У Львові зловмисники підпоїли та обікрали військового

21.07.2023 12:45   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Чоловіку призначили 5 років 2 місяці позбавлення волі.

Личаківський районний суд м. Львова виніс вирок зловмиснику, який пограбував військовослужбовця ЗСУ Петра Коноплю.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових.

Військовий став жертвою зловмисників коли проходив лікування у Львові. Як розповідав Петро в одному зі своїх опублікованих відео у Тік Ток, під час прогулянки містом в одному із закладів він познайомився з трьома чоловіками й дівчиною, які йому запропонували випити.

"Під час прогулянки містом в одному із закладів він познайомився з трьома чоловіками й дівчиною, які йому запропонували випити.

За словами військового, він випив те, чим його пригостили, і вже через 10 хвилин не пам’ятав нічого. Отямився він наступного дня напівголими у наркодиспансері.

«З мене зняли берці, куртку, у якій був військовий квиток, історія хвороби, навушники, телефон, гроші - цього всього при мені не було, лише якась «бомжацька» жилетка з ключами від готельного номера», – розповідав Петро Конопля.

Тоді ж військовий написав заяву у поліцію та розпочав власне розслідування".

Він самостійно знайшов одного зі зловмисників, який погодився повернути йому частину речей, та привів його у відділок поліції. Вже там з’ясувалося, що 36-річний львів’янин неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за шахрайство і крадіжки. Попри це, зловмисника відпустили через відсутність доказів.

Як зазначається у судовому вироку, зловмисник Роман Лучків вже був раніше судимий, востаннє у грудні 2022 року за крадіжку. Тоді йому призначили 3 роки позбавлення волі, однак звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном 1 рік.

Суд встановив, що зловмисник 20 січня, перебуваючи поблизу «Винниківського ринку» викрав у військовослужбовця телефон Iphone 13 Pro, навушники Apple Ear Pods та військові зимові берці «Талан ЗСУ». Загалом потерпілому було завдано матеріальну шкоду на загальну суму 62,2 тис. грн.

У суді зловмисник свою вину у скоєному визнав повністю та підтвердив, що обікрав військового у районі Личаківського цвинтаря. Цивільний позові він визнав частково, заперечив тільки розмір моральної шкоди.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав Романа Лучків винним у вчинені крадіжки в умовах воєнного стану. Йому призначили 5 років позбавлення волі.

Втім за сукупністю вироків до призначеного покарання за новим вироком частково приєднали невідбуте покарання за вироками Яворівського районного суду Львівської області від 12 грудня 2022 року, Шевченківського районного суду м. Львова від 22.12.2022року і призначити остаточне покарання у виді 5-ти років 2-х місяців позбавлення волі.

Також ухвалив стягнути зі зловмисника 65,1 тис. грн завданої матеріальної шкоди та 15 тис. грн завданої моральної шкоди.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews