У Стрию поліцейські викрили зловмисника за підозрою у крадіжці пожертв для військовослужбовців ЗСУ

21.07.2023 14:19   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За скоєне раніше судимому 39-річному мешканцю Івано-Франківської області загрожує покарання – до восьми років позбавлення волі.

20 липня у Стрийське районне управління поліції з заявою про крадіжку грошей зі скриньки для пожертв, призначених на закупівлю техніки військовослужбовцям Збройних сил України, звернувся керівник однієї з місцевих благодійних організацій. За словами заявника, скриньку, яка була встановлена на Майдані Незалежності, було зламано, а кошти, які жертвували люди – викрадено.

До розкриття злочину були задіяні оперативники кримінальної поліції та слідчі Стрийського районного управління поліції. Проведеними заходами, за допомогою камер відеоспостереження, розташованих у рамках програми «Безпечна Львівщина», правоохоронці протягом кількох годин встановили, що до вчинення крадіжки причетний 39-річний мешканець Івано-Франківської області, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, а також обрання для нього запобіжного заходу. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – до восьми років позбавлення волі.

Досудове розслідування триває.

Правоохоронці вкотре нагадують, що в умовах воєнного стану за скоєння крадіжки, грабежу, розбою, вимагання, а також за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, передбачені максимальні покарання.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews