На Львівщині підприємців викрили на закупівлях обладнання для зон відпочинку на понад 1 млн грн

25.07.2023 08:04   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Підприємців Бобровського І. Б. та Лепецького В. І. викрили на змові під час підготовки та участі у двох закупівлях на придбання альтанок, дитячих ігрових пісочниць, інформаційних щитів, стендів та лавок.

Про це повідомляє Західне міжобласне тариторіальне відділення Антимонопольний комітет України.

Закупівлі проводились Обласним комунальним спеціалізованим лісогосподарським підприємством  «Галсільліс» (Львівська обл.) у 2018 році. Загальна вартість торгів – 1 350 000 грн.

“Відділення з’ясувало, що ФОП Бобровський І.Б. та ФОП Лепецький В.І. під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. Про це свідчать низка виявлених фактів, зокрема, спільне подання електронної податкової звітності з однієї ІР-адреси та електронної поштової скриньки, наявність телефонних з’єднань під час проведення двох закупівель тощо“, – йдеться у повідомленні.

Адміністративна колегія Західного МТВ 20 липня  визнала дії підприємців порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів. За змову на  Лепецького В.І. накладено штрафи у розмірі 60 000 грн.

Бобровський І.Б. припинив свою підприємницьку діяльність, а відтак оштрафувати його не є можливим.

“Нагадаємо, згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів”, – підсумували у дописі.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews