Лікарі у Львові врятували дворічну дитину, яка впала у вигрібну яму

25.07.2023 15:07   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Дворічний хлопчик із Сокаля впав у вигрібну яму. 

Як повідомляє “Охматдит”, хлопчик грався на подвір’ї, а його семимісячний брат спав неподалік у візочку. Він прокинувся, почав плакати, і мама пішла до нього, щоб заспокоїти.

У цей час 2-річна дитина, яка бігала по двору, побігла за будинок і впала у вигрібну яму. Хлопчик пробув у ній приблизно 2-3 хвилини. Коли мама побачила, що сина нема, то відразу кинулася його шукати. Вона і витягнула малого з вигрібної ями.

До «Охматдиту» дитину госпіталізували у стані середньої важкості із діагнозом аспіраційна пневмонія (патологічний стан, який розвивається внаслідок потрапляння в нижні дихальні шляхи орофарингеального секрету, крові або сторонніх тіл).

«Хлопчик ковтнув гною, і частина рідини потрапила у дихальні шляхи. Та завдяки злагодженим діям медперсоналу стан дитини поступово стабілізувався», – повідомила пульмонологиня Марія Синенька.

У лікарні хлопчик провів понад тиждень. За цей час його стан значно покращився, і його вже виписали додому.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews