На ремонт ліцею у Самборі витратять 27,8 млн грн, завищивши вартість будматеріалів

27.07.2023 23:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Самбірська міськрада визначилася з підрядником, який відремонтує комунальний ліцей «Лідер» за 27,8 млн грн. 

У кошторисі ТОВ «Економбуд-ЛВ», яке виконає необхідні роботи, вартість окремих будматеріалів майже вдвічі перевищує ринкову, звернули увагу «Наші гроші».

За підрахунками NGL.media, лише на чотирьох позиціях кошторису переплата складе близько 1,3 млн грн.

18 липня відділ освіти виконавчого комітету Самбірської міськради уклав угоду на поточний ремонт комунального ліцею з львівським ТОВ «Економбуд-ЛВ». Ця компанія була єдиною учасницею відкритих торгів з особливостями, тож отримала підряд без конкуренції.

«Економбуд-ЛВ» має відремонтувати три поверхи, дах, цоколь та відмостки ліцею до кінця наступного року. При цьому вартість окремих будівельних матеріалів, на які припадають найбільші суми у кошторисі, значно перевищує ринкову.

Наприклад, на мінеральну вату Техноруф 45 товщиною 100 мм заклали 7800 грн/ м³, хоча його можна купити приблизно за 4900 грн/м³. Тобто лише на мінеральній ваті переплата сягне понад понад 600 тис. грн.

Схожа ситуація і з іншими витратними матеріалами. Бетон В10 М150 у кошторисі закладений по 5700 грн/м³, хоча його продають у Львові по 2330 грн/м³ – в результаті ще 300 тис. грн переплати.  Самовирівнювальна суміш Ceresit CN 69 теж закладена по вдвічі вищій ціні, ніж у «Новій лінії», а ще це майже 150 тис. грн переплати.

Ще один приклад – вінілові плитки Tarkett ModularT 7 за ціною 1015 грн/м², хоча ринкова вартість від 778 грн/м². Це додає до загальної переплати ще 250 тис. грн.

Таким чином лише на чотирьох типах будматеріалів зі 158 позицій у кошторисі Самбірська міськрада переплатить близько 1,3 млн грн.

Засновником і директором ТОВ «Економбуд-ЛВ» є львів’янин Василь Лега, який, як писали раніше NGL.media, володів компанією «Галицькі вітражі» разом з Юрієм Пастерником, колишнім директором корпорації «КРТ» братів Дубневичів.

Компанія «Економбуд-ЛВ» створена у 2010 році і, за даними Clarity Project, вже отримала підрядів на загальну суму 267 млн грн.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews