Львівська область першою в Україні запровадила безготівковий проїзд у міжміських автобусах

28.07.2023 12:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Процес впровадження електронного квитка був не простий.

Львівщина першою в Україні впроваджує електронний квиток на міжміських маршрутах. Про це на виїзному брифінгу сказав заступник начальника Львівської ОВА Юрій Бучко.

Він зазначив, що цей процес не простий. Адже на міжміських маршрутах немає єдиного тарифу перевезень, а ціна квитка залежить від відстані.

“Процес не простий, бо це не є єдиний тариф, єдина тарифна сітка. У автобуса Львів-Турка на маршрутні приблизно 20-30 пунктів, відповідно 20-30 тарифів на проїзд. Час займає підготовка цього процесу”, - зазначив Юрій Бучко.

Вже на перших ста міжміських автобусах, які курсуватимуть Львівщиною, встановили валідатори для безготівкової оплати за проїзд. 

«Встановили обладнання на перших ста автобусах. Це велике зрушення. І найближчим часом, протягом двох місяців, на всіх автобусах Львівської області будуть встановлені валідатори. Тоді можна буде сплатити за проїзд карткою, телефоном або будь-яким гаджетом», - зазначив Юрій Бучко.

Проте якийсь час ще діятиме перехідний період - в автобусах можна буде розрахуватися за проїзд і готівкою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews