Львів'янин організував схему переправлення ухилянтів через кордон за допомогою системи Шлях

31.07.2023 14:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

44-річного адвоката з Львівщини затримали за організацію схеми для ухилянтів.

СБУ та поліція затримали 44-річного мешканця Червоноградського району за організацію схеми незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Затриманий досі займався адвокатською діяльністю, а тепер заробляв на ухилянтах, яких переправляв під виглядом волонтерів з допомогою системи «Шлях».

«За $ 4200 США ділок пропонував ухилянтам пакет документів, який давав змогу безперешкодно перетнути кордон. А саме, під виглядом учасника волонтерської або ж громадської організації потенційним втікачам гарантував «безпечний» виїзд з України», – йдеться в повідомленні СБУ 31 липня.

За даними СБУ, організатором схеми виявився 44-річний мешканець Червоноградського району, який раніше займався адвокатською діяльністю. У прокуратурі уточнили, що затриманий вносив дані ухилянтів у систему «Шлях», що давало їм можливість виїзду за кордон.

Правоохоронці затримали організатора схеми «на гарячому» під час одержання другої частини коштів – 4000 доларів. Йому вже повідомили про підозру за незаконне переправлення осіб через державний кордон (ч. 3 ст. 332 ККУ). Також встановлюють інших учасників схеми.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews