У Львові лікарі вживили воїну протез у кістку

01.08.2023 08:19   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Національному реабілітаційному Центрі «Незламні» лікарі протезували воїна особливою методикою. Тепер він другий в Україні пацієнт із вживленим у кістку протезом.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Протез отримав 33-річний Олександр Журавель з Полтави, який з початком повномасштабної війни пішов воювати. Спочатку до місцевої тероборони, а згодом – парамедиком.

Ногу воїн втратив у січні під Соледаром. Тоді під час евакуації пораненого він потрапив під мінометний обстріл. У Дніпрі Олександру ампутували кінцівку. Згодом його перевезли до Києва, де він був два з половиною місяці в реанімації. Тоді лікувався в Чернівцях. А на протезування потрапив до Львова.

Під час перебування воїна в центрі «Незламні» сюди приїздить спеціаліст остеоінтеграційного методу протезування – австралійський лікар Муньєд Аль Мудеріс. Так, Олександр став одним із трьох пацієнтів, яким вживлюють імплант, до якого кріпиться протез, прямо в кістку.

У медзакладі підкреслюють, що така штучна кінцівка має ряд переваг. Адже вона більш чутлива і функціональна у порівнянні з традиційними методами протезування.

За пів року після важкого поранення і втрати ноги парамедик почав ходити.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews