На Львівщині біля пунктів пропуску встановили модульні санвузли

02.08.2023 08:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На під’їзній дорозі до міжнародного пункту пропуску «Шегині – Медика» запрацювали санітарно-сервісні приміщення.

Як повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, такі ж модулі встановили поблизу інших пунктів пропуску, розташованих на території Львівської області: «Рава-Руська – Хребенне», «Грушів – Будомєж», «Угринів – Долгобичув», «Краківець – Корчова».

Профінансували виготовлення та встановлення 7 модулів з обласного бюджету на суму 12 млн грн у межах Регіональної програми з міжнародного та транскордонного співробітництва, європейської інтеграції.

Закупила модулі в 2022 році Служба відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області.

Як зауважив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод, відтепер, скориставшись модулями на п’яти пунктах пропуску, люди матимуть можливість достойно перепочити і дочекатися своєї черги.

«Ми – Європа, тому повинні показувати правильний приклад, щоб українці й наші гості мали комфортні умови перебування на кордоні.

Важливо, що модулі – інклюзивні, адже зараз чимало людей із проблемами зі здоров’ям перетинають кордон.

Будемо ініціювати, щоб й інші митні пункти пропуску, розташовані на Львівщині, були обладнані такими санітарно-сервісними приміщеннями.

Крім того, вважаю, що мають ще з’явитися зони відстою для автомобілів із необхідними сервісами.

Українці сьогодні є прикладом всьому світу на полі бою. І я переконаний, що ми маємо і можемо також бути взірцем у багатьох інших напрямах. Зокрема, у питаннях інклюзії, поваги до материнства та забезпеченні гідних умов для кожної людини», – підкреслив Юрій Холод.

За словами голови комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Наталії Галецької, зі збільшенням кількості випадків перетину кордону постала необхідність відкриття сервісних зон для забезпечення належних умов очікування в черзі осіб, які перетинають українсько-польський кордон.

«Встановлення модулів – це ініціатива комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва ще з 2021 року.

У модулях облаштовано санвузол, зокрема і для людей з інвалідністю, кімната матері і дитини, душова, щоб люди могли з гідністю перетинати державний кордон.

Наше завдання, аби все працювало якісно і зручно. Тому прошу всіх подорожуючих дбайливо ставитися до сервісних приміщень.

Користуватися модулями можна безкоштовно», – додала Наталія Галецька.

Із зауваженнями до роботи модулів можна звертатися до Служби відновлення та розвитку інфраструктури у Львівській області, яка контролюватиме стан їх утримання.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews