Львівські медики врятували дівчинку, в якої відмовили нирки

08.08.2023 20:02   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Львові прооперували 7-річну Єву з Рівненської області. Після видалення апендиксу в дівчинки виникла післяопераційна інфекція, яка вразила нирки та могла поширитись на весь організм.

Про це повідомили у Першому ТМО Львова.

Нещодавно 7-річній Єві видалили апендикс. Після операції дівчинка вже тиждень була вдома та мала одужувати. Втім її стан почав різко погіршуватися. Дитина відмовлялася від їжі та води. Тож батьки звернулися за медичною допомогою. Після обстеження та аналізів лікарі встановили: у Єви почали відмовляти нирки.

“Коли Єву довезли каретою швидкої з Рівного до Львова, нирки вже майже не працювали. Життя дитини було під загрозою. У будь-який момент інфекція могла поширитися по всьому організму, спричинити больовий шок та навіть смерть дитини”, — йдеться у повідомленні.

Дитину терміново скерували на операцію. Виявилось, що органи дівчинки заповнені гноєм.

“Необхідно було екстрено зробити канал для відтоку сечі. Для цього лікарі виконали стентування. Вони провели із порожнини нирки до сечового міхура тоненькі трубочки — стенти. Вже наступного дня після виведення нагноєння нирки Єви запрацювали! Тож стенти можна було видаляти”, — додають у лікарні.

Кілька днів дівчинка була у реанімації. Там її стан стабілізували. Після лікування дитину виписали додому. Зараз Єва повністю одужала, добре почувається та готується йти у перший клас.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews