Блогера зі Львівщини, який принижував військових, взяли під варту

10.08.2023 17:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівський апеляційний суд задовольнив скаргу Львівської обласної прокуратури щодо зміни запобіжного заходу 40-річному дрогобицькому блогеру Мар’яну Чаві з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 25 вересня.

Як повідомляє Львівський апеляційний суд, крім цього, суд визначив розмір застави – 214 720 грн. Блогера підозрюють у перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України, образі честі й гідності військовослужбовців та виправдовуванні збройної агресії. Мар’яну Чаві загрожує до восьми років позбавлення волі.

Служба безпеки України 24 липня у Дрогобичі затримала Мар’яна Чаву.

Наступного дня Галицький районний суд Львова призначив йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці. Однак прокурор не погодився з ухвалою та подав апеляційну скаргу.

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила апеляційну скаргу прокурора Львівської обласної прокуратури задоволити, а ухвалу слідчого судді Галицького районного суду Львова скасувати та постановити нову. Застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 25 вересня 2023 року, з визначенням розміру застави – 214 720 грн», – йдеться у повідомленні.

Мар’ян Чава  публікував на своєму YouTube-каналі відео, в яких принижував військових та правоохоронців.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews