Посадовець Львівської міськради, якого затримали на хабарі, давав інтерв’ю російським пропагандистам

17.08.2023 18:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Як повідомляє Zaxid.net, в інтерв’ю Георгій стверджував, що львів’яни підтримують федералізацію та створення так званої Галицької республіки, а також називав націоналістів «холуями та пристосуванцями».

Інтерв’ю Корнєєва опублікувала пропагандистська російська агенція News Front, що базується в окупованому Криму. «Информационное агентство News Front публикует последние новости России, Украины, Сирии, Новороссии (ЛНР, ДНР) и актуальные мировые новости», – вказано на сайті News Front.

Точна дата публікації не відома, адже із офіційного YouTube-каналу News Front воно видалене. Втім на російському сервісі Rutube можна знайти копію відео 9-річної давнини із новорічним випуском програми «На самом деле», у якій бере участь львів’янин Георгій Корнєєв, який тоді був студентом НУ «Львівська політехніка». Корнєєв дає інтерв’ю через Skype на фоні прапора, який, ймовірно, створений ним же, за мотивами прапора Fuerza Universitaria Revolucionaria (Революційна університетська сила) у Гондурасі.

FUR з’явилась після революції Сандистів у Нікарагуа. Це було студентське крило підпільної організації Fuerzas Populares Revolucionarias Lorenzo Zelaya. Сьогодні це студентське крило Партії демократичного об’єднання.

Під час інтерв’ю Георгій Корнєєв спілкується з ведучим Сергієм Веселовським – проросійським активістом, який жив у Криму та був відомий своїми проросійськими поглядами ще до анексії півострова, – та вітає з прийдешніми новорічними й різдвяними святами. Ймовірно йдеться про новий 2015 рік.

Під час інтерв’ю ведучий хизується, що неодноразово приїжджав у Львів та запитує Георгія Корнєєва, чим живуть зараз львів’яни. За словами Георгія Корнєєва, який під час інтерв’ю спілкується російською мовою, мешканці Львова нібито з сумом зустрічають новий рік, оскільки «вони очікували Європу, а отримали повну розруху».

«Вони бачать, що та влада, яку вони привели, не дала таких результатів, яких вони очікували. Є навіть невеликі сепаратистські настрої серед галицької еліти, щоб зробити свою таку галицьку автономію з цього приводу…стало навіть гірше, ніж при Януковичу, якого вони терпіти не могли», – розповідає Георгій Корнєєв.

Також він стверджує, що галичани нібито легко погодились би стати окремою республікою в складі федеративної України, за прикладом терористичних організацій «ЛНР», «ДНР». Він також ностальгує, що якби у 1990-х Україна стала федерацією, вона могла б зберегти територію в тих кордонах, які були тоді. Також вони обговорюють львівських «націоналістів і бандерівців».

Георгій Корнєєв стверджує, що так звані львівські націоналісти «не розуміють ідеології нацизму і соціал-націоналізму Гітлера, однак підтримують його». «Ті, хто вчора святкував 9 травня і дарував квіти ветеранам, сьогодні це все перетворилось на холуйство. Західну Україну можна зрозуміти, вона була завжди такою – націоналістичною, оце і це і є управа, це холуйство», – підсумував Георгій Корнєєв у розмові з російським пропагандистом.

Про самого Георгія Корнєєва відомо небагато. Він навчався в Інституті архітектури та дизайну в «Львівській політехніці». До роботи у Львівській міській раді він публікував суперечливі дописи в соцмережах, зокрема, й у забороненій російській соцмережі «Вконтакте» зі співчуттям одеським сепаратистам, які загинули у 2014 році, та відео з пропагандою комунізму.

Ці публікації досі доступні на його неактивній з 2017 року сторінці у «Вконтакте» та активній у Facebook.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews