Іванна Капустянська

Іванна Капустянська

Редактор, оглядач

Чому голова Дрогобича просуває бізнес колишніх регіоналів?

21.08.2023 10:55   Джерело: LvNews
Автор : Іванна Капустянська

Вже всі висловилися про МАФи Кулиничів у Дрогобичі? Давайте тепер я.

В житті не повірю, що встановлення такої кількості МАФів у Дрогобичі обійшлося без участі міського голови. Тому для правильного розуміння ситуації обов’язково треба запитати себе:

А яка участь мера Дрогобича?!

Якщо він нічого не знав і все відбулося за його спиною, то виникає питання – що ж це за такий голова, керівник, який не контролює у місті нічого від слова ЗОВСІМ.

Якщо знав, тоді питання будуть іншого характеру.

Чи був він основним промоутером цієї експансії МАФів на Дрогобич?

Чи хтось йому наказав пропхати це питання? Хто за цим всім стоїть і, зрештою, хто насправді керує у Дрогобичі, якщо міський голова нич не знає і існує лише для знимок та моралістичного вербального виметування слів зі свого рота?

Можливо, враховуючи те, що Кулиничі заходять на всю Львівщину (будують потужний завод, відкривають +200 торгових точок), то і команда лобістів тут теж потужна, не рівня якогось місцевого патріота-рішали. Якщо це так, то мешні урядники просто виконують вказівки верхівки.

Тоді виникає питання:

Хто ця верхівка? Хто просуває у Львівщині колишніх регіоналів та їх бізнес? Хто дає вказівки? І найважливіше питання: ЧИ Є МУЖНІСТЬ У ДРОГОБИЦЬКИХ ЧИНОВНИКІВ ТА ГОЛОВИ ПРОТИСТОЯТИ ЦЬОМУ І ГОЛОСНО ЗАЯВИТИ ПРО ЛЮДЕЙ ЯКІ ДАЮТЬ ЇМ ТАКІ ВКАЗІВКИ?

Але для цього треба мати щонайменше МУЖНІСТЬ, ГІДНІСТЬ, ЧЕСТЬ І НЕ БОЯТИСЯ.

За кожним “Кучмою”, “Кернесом”, “Добкіним” завжди стоїть команда, одноосібно ніхто не може приймати таких рішень, не будучи впевненим у потуранні своїх посіпак та посіпачок.

Посіпаки та посіпачки – це оті тітоньки та дядьки у вишиванках, які дуже патріотичні, але за командою готові зробити любу хірню.

Тому всі ті, що обурюються МАФам, але навмисно мовчать про сонцесяйного “топ-менеджера” наче він “мер-примара”, “голова-каспер”, “дух” і т д. – лукавлять або хочуть нагріти собі якийсь соціальний капітал на черговій зраді в очах людей, які хочуть справедливості. Інформаційні цигани) Бо це не є перша зрада в Дрогобичі і не найбільша, але тоді вони всі тихенько мовчали, а зараз голосочки прорізалися.

Окремий аспект цієї історії це реакція ДМР, коли зрозуміли що штанга з МАФами виходить і люди таки не бидло, а мають думку та позицію.

“Ситуація з МАФами ТОВ «ЛХК» набула резонансу: міська рада апелює до суду”... скільки суму і печалі у цьому заголовку на сайті Дрогобицької міської ради. Самі цю кашу заварили, а тепер імітують діяльність. Це просто жалюгідно. Особливо неприємно розуміти, що в міській раді працюють колишні журналісти і вони як чиновники зобов’язані писати ось ці тексти, хоча, сподіваюсь, розуміють що це х..ня. Тексти на сайті міської ради треба сприймати з максимальною обережністю.

Друзі, Кулиничі зі своїми булками та пиріжками, які хочуть зайти на новий ринок щоб заробити більше грошей це не така вже і велика проблема. Більша проблема це люди, які закривають їм питання щодо встановлення цих МАФів, які придумують схеми, як будки поставити, водять за руцю таких інвесторів по кабінетах міської ради і т. д. або паразитують на цій темі.

Чому міська рада не винесла ці ділянки на аукціон, щоб інший підприємець міг позмагатися за право оренди, а зразу віддала їх харківському екс-регіоналу?

Хто дасть мені відповідь на це питання – куплю велику шоколадку.

Ситуація з цими МАФами небезпечна ще тому, що кожен з підприємців, які працюють в торгівлі і хочуть чесно працювати, розуміють, що чесні правила гри для бізнесу у Дрогобичі відсутні. А відсутність чітких правил – небажання вкладати тут гроші, розвивати бізнес і т. д.

Ось спробуйте звернутися до міської ради і попросити 10 ділянок для встановлення своїх торгових точок. А місця, де розташовані ці МАФи просто шикарні – локації бомбезні, прохідність – висока як думаєте, вам виділять такі ділянки? Звісно що ні!

Ось були б ви колишнім регіоналом, то без питань. Що хочеш – бери!

Де хочеш – будуй!

Взагалі було б добре, якби місцеві підприємці зробили якусь спільну заяву та засудили таку специфічну підтримку місцевого бізнесу. А кожного наступного разу, коли хтось з місцевих чиновників щось скаже або напише про підтримку місцевого бізнесу, кожен підприємець, який себе поважає, має плюнути в лице цьому чинуші. Доречі, круто міська рада Дрогобича вирішила підтримати місцевих підприємців, які печуть хліб. Сарказм, звісно, але є як є.

МАФи будуть і далі ставити у місті, бо це хороший бізнес.

Тому це все б мало якимось чином врегульовано, а землі міста, переважно сквери, де такі МАФи дуже часто підкидують, повинні бути захищені. Минулого року командно вдалося прогризти питання щодо збереження парку на П. Орлика, тепер там сквер і МАФів там немає і не буде. Тому треба більше таких рішень, більше ініціатив, бо як діло так піде далі, ота лицемірна наволоч, яка сидить у раді, на цьому не зупиниться. Коли ми кричали про цю проблему ще кілька років тому всім було максимально пофіг. І борцунам, які зараз згадали клавіатуру, і деяким з депутатів, які сміялись з нас і казали що ми хочемо все лісами засадити.

Так і хочеться запитати- Упс, а що трапилось?

П.С.
Мимоволі розумію, що є кілька Дрогобичів. Один з них це привітне місто спогадів, дитинства, веселощів, друзів, хороших фестивалів, а інший – це місто несправедливості, лицемірства, ненажерства від містечкових еліт, продажність чиновників та взагалі, місто до якого не хочеться мати жодного відношення. Місто прогнилих еліт, які товчуться між собою, обмазуючись своїм лайном та обмазуючи інших, з метою якомога швидше добратися до більшої миски з помиями. Це все викликає у мене максимальну огиду особливо на фоні війни… і чим більше пізнаєш отой другий Дрогобич, тим більше хочеться після війни звідси переїхати.

Автор: Олег Дорка


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews