У Львові винесли вирок пасторам секти, які переконували людей брати кредити

23.08.2023 11:13   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Судили трьох пасторів філії Церкви “Посольство Благословенного царства Божого для всіх народів”, які переконували людей брати кредити та вкладати гроші у церковний бізнес. Загалом постраждалим завдано збитків на суму 3,5 млн грн.

Зловмисниками виявилися двоє чоловіків та жінка, як повідомляє “Zaxid.net”.

Остання з них була засновницею львівської організації “Церква “Посольство Благословенного царства Божого для всіх народів”. Зокрема, вона має вищу економічну освіту та досвід роботи у банківській сфері. Афери жінка здійснювала разом зі своїм чоловіком-пастором та іншими людьми.

Другий пастор – керівник львівської філії компанії “Ліонебанк Україна”. Ця схема виявилась фінансовою пірамідою.

Протягом 2007-2008 років вони ошукували львів’ян і переконували брати великі кредити. Пастори запевняли, що погасять їхні заборгованості, але фактично цього не робили. Отримані гроші вкладали у власний бізнес.

Суд постановив, що жінка проведе 10 років за ґратами, а інші учасники схеми – по 8 років. Також вони зобов’язані виплатити 14 ошуканим людям понад 28 млн грн.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews