2-річна дівчинка, яка втратила навик ходьби через стрес війни, пройшла реабілітацію у Львові

29.08.2023 12:30   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У львівському “Охматдиті” отримала реабілітаційну допомогу 2-річна Маріанна з Маріуполя, яка на початку війни 2 місяці просиділа з мамою у підвалі.

Про це повідомили на Facebook-сторінці медзакладу.

Сімʼя дівчинки з Маріуполя. Коли почалася війна 2-річна Маріанна з мамою почали ховатися від сильних обстрілів у підвалі будинку. Так вони прожили 2 місяці. Виходили на вулицю лиш на годину аби приготувати їсти на відкритому вогні. Але інколи і це не вдавалося через дуже активні бойові дії.

“Були дуже сильні вибухи. Місто все гуділо. Через потужну ударну хвилю возик з донькою відкинуло до стіни. Маріанна сильно вдарилася головою. Донечка мовчала і не видавала жодної реакції цілу добу. Аж на наступний день ввечері вона заплакала. Такий був сильний шок. Враження, що вона просто свідомість на половину втратила. А за якийсь час у неї почав дуже погано працювати шлунок. Ми не мали багато вже їжі зі собою з часом. Зварити нормально теж можливості не було. Губи, пальчики синіли, очі закривалися. Донечка ні на що не реагувала. Вона була ніяка. Я вже не знала чи зможу її врятувати,” – пригадує страшні моменти мама дівчинки Марія.

Коли Марія зрозуміла, що донька вже у дуже поганому стані – на свій страх і ризик вирішила виїжджати з міста. Спершу переїхали до Бердянська, а далі до Львівської області.

“На момент поступлення були скарги на часті падіння під час ходьби та бігу. Маму дуже хвилювала ця тенденція. Ми провели обстеження на предмет порушення рівноваги і виявили ці порушення. Іншої причини цих порушень крім пережитого стресу дитиною під час бойових дій ми не встановили»,- розповіла завідувачка клініки реабілітації дітей Оксана Гдиря.

З дівчинкою працювали фізичні терапевти, ерготерапевт, психологи, терапевт мови та мовлення. За курс реабілітації фахівці реабілітаційноі команди «Охматдиту» покращили якість ходи та тримання рівноваги. Результат чудовий. Дівчинка повністю пересувається самостійно без падінь. Маріанну вже виписали з “Охматдиту”.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews