На Львівщині псевдоблагодійник намагався ввезти вкрадене авто через кордон

31.08.2023 13:24   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Уродженець Київщини намагався ввезти в Україну автомобіль під виглядом гуманітарної допомоги.

У пункті пропуску «Рава-Руська» на Львівщині викрили псевдоблагодійників та виявили викрадений автомобіль.

Про це повідомляють у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби.

Зазначається, в Україну їхав легковик «Фольксваген», яким керував 46-річний уродженець Київської області. Для проходження кордону він обрав «червоний коридор» та встановленим порядком задекларував автомобіль.

Згідно з документами, автомобіль перевозився як гуманітарна допомога для однієї з військових частин. Однак зробивши додаткову перевірку працівники митниці встановили, що отримувач не очікує таку «гуманітарну допомогу».

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил. Автомобіль, орієнтовною вартістю 320 тис. грн, вилучено встановленим порядком.

В іншому випадку, під час здійснення контролю, прикордонники виявили позашляховик, який перебував у розшуку. Автівкою їхав на в’їзд в Україну 28-річний громадянин Польщі.

«Під час прикордонного контролю відбулося спрацювання бази даних. Як з’ясували охоронці кордону, транспортний засіб польської реєстрації було викрадено в Бельгії у лютому 2016 року», - йдеться у повідомленні.

За цим фактом прикордонники негайно поінформували Укрбюро Інтерполу в м. Київ та отримали підтвердження інформації щодо авто. Транспортний засіб передали співробітникам Нацполіції.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews