На Львівщині прощаються із трьома захисниками

09.09.2023 12:08   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Львівщині сьогодні, 9 вересня, прощаються із трьома військовослужбовцями. Чоловіки загинули на війні з Росією.

Про це повідомили на Facebook-сторінці Львівської ОВА.

Юрій Мочульський народився у селі Купче Львівської області. Кандидат у майстри спорту України. Займався легкою атлетикою, неодноразово перемагав на всеукраїнських змаганнях та був членом збірної Львівської області. Згодом із відзнакою закінчив Вище професійне училище №20 міста Львова за спеціальністю "механік з ремонту автомобілів". У 2014 році вступив до Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського. Після завершення навчання працював механіком за кордоном.

У перший день повномасштабного вторгнення повернувся в Україну та вступив до 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони Збройних Сил України. За словами сестри, Юрій Мочульський казав: "Я їду додому, я готовий померти за Україну і її волю". Виконував бойові завдання на східному напрямку. Попри отримане поранення, повернувся на фронт та вступив до лав "Азову".

Юрій Мочульський загинув під час штурму російських позицій 29 вересня 2023 року. Йому було 28 років. У чоловіка залишились батьки, дружина, сестра та брат.

Тарас Гурський народився у селі Розділ, що на Львівщині. Після завершення навчання проходив службу у танкових військах. Із 1995-го року працював лісничим у Брюховицькому лісництві у складі Державного підприємства "Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр".

"У вільний час захоплювався рибальством, автомобілями, мотоциклами, а також електронікою. Займався садівництвом, виноградарством та винарством", — розповіли у пресслужбі Львівської міськради.

Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення АТО. Указом Президента України був нагороджений орденом "За мужність" III-го ступеня.

Після повернення до цивільного життя продовжив працювати у лісництві. У 2017 році підписав контракт із 10-ю окремою гірсько-штурмовою бригадою "Едельвейс" ОК "Захід" Сухопутних військ ЗСУ.

Із початком повномасштабного вторгнення РФ повернувся на фронт. Виконував бойові завдання на Миколаївщині, Херсонщині та Донеччині у складі 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка ОК "Південь" Сухопутних військ ЗСУ. Загинув 5 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання. Йому було 56 років.

У чоловіка залишилися мама, дружина, син, донька, сестра, племінники та хрещені діти.

Василь Рябцев — мешканець Дрогобича Львівської області. Із початком повномасштабного вторгнення повернувся з-за кордону, щоб захищати Україну від російських військових. У Дрогобичі, через юний вік, йому відмовили у проходженні військової служби. Тоді він із товаришем поїхав у Чернівці і там вступив у лави ЗСУ. Загинув 3 вересня 2023 року на Запорізькому напрямку, виконуючи бойове завдання. У нього залишились батько, бабуся та брат.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews