У мешканців Львівщини та Прикарпаття вилучили понад 10 кг канабісу та 1300 конопель

10.09.2023 11:11   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Загалом поліцейські встановили п’ять місць посіву конопель.

Загалом поліцейські встановили п’ять місць посіву, на яких росло щонайменше 1300 рослин коноплі.

56-річний мешканець Львівщини організував незаконну схему з вирощування та продажу коноплі. До схеми він залучив ще трьох людей. Члени угруповання вирощували коноплі на Львівщині та Прикарпатті. Поліцейські встановили пять місць посіву конопель (понад 1300 рослин) та вилучили у членів угруповання понад 10 кг готового канабісу.

Як повідомила 8 вересня Нацполіція Івано-Франківської області, група осіб незаконно сіяла та вирощувала коноплі на території Львівської та Івано-Франківської областей. Окрім цього слідчі з'ясували, що фігуранти налагодили систему збуту канабісу в особливо великих розмірах. Загалом поліцейські встановили п’ять місць посіву, на яких росло щонайменше 1300 рослин коноплі.

Під час проведення обшуків правоохоронці виявили та вилучили понад 10 кгготового канабісу, а також 900 тисяч гривень, отриманих від протиправної діяльності. Окрім цього вилучили банківські картки, мобільні телефоні, ноутбуки, зброю і транспортні засоби.

Поліцейські встановили, що схему організував 56-річний мешканець Львівської області, залучивши до неї ще трьох осіб. Їм уже повідомлено про підозру у вчиненні тяжких та особливо тяжких злочинів, передбачених ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 307 ККУ. Йдеться про незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід – тримання під вартою. Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетними до злочинної діяльності. Тривають слідчі дії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews