Львівська міськрада не змогла відсудити в російської фірми гуртожиток ЛАЗу

12.09.2023 18:44   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Гуртожиток на вул. Кульпарківській, 139 перебуває у власності компанії, що повʼязана з російським олігархом Ігорем Чуркіним.

Франківський районний суд Львова відмовився передати в комунальну власність гуртожиток, у якому живуть працівники колишнього Львівського автобусного заводу. Гуртожиток належить ТзОВ «Львівавтокомплектація», що пов’язане з росіянином та власником майна ЛАЗу Ігорем Чуркіним, - пише "Захід.нет".

Йдеться про гуртожиток на вул. Кульпарківська, 139 площею майже 10 тис. м2. У 1994 році цей та ще два гуртожитки на вул. Науковій 16 та вул. Володимира Великого, 16 внесли до статутного капіталу держпідприємства ВАТ «Львівський автобусний завод» ще у 1994 році. У 2008 році міська рада прийняла ухвалу, за якою ці гуртожитки мали перейти у комунальну власність, утім упродовж 2016-2017 років їх приватизували ТзОВ «Львівавтокоплектація», ТОВ «Національна агенція нерухомості» та ще кілька співвласників.

Через це у 2018 році Львівська міська рада за зверненням профспілки колишнього Львівського автобусного заводу «Захист праці», подала до суду на всіх співвласників з вимогою скасувати державну реєстрацію на будівлю та передати його в комунальну власність. Раніше «Львівавтокомплектація» намагалася виселяти мешканців з гуртожитків, також для людей була загроза залишитися без тепла і світла через борги власників. Тому профспілка звернулась до міської ради через неналежне утримання власниками гуртожитка.

Враховуючи обставини справи, суддя Франківського райсуду Світлана Мартьянова відмовила міськраді в задоволені позову та не передала колишній гуртожиток ЛАЗу в комунальну власність. Це рішення можна оскаржити в апеляції.

Зазначимо, що у серпні 2022 року суд наклав арешт на колишні гуртожитки ЛАЗу, що на вул. Кульпарківській, 139, Науковій, 16 та Володимира Великого, 16, оскільки номінальними власниками збанкрутілого заводу є громадяни Росії.

За даними YouControl, керівником «Львівавтокомплектація» є Ольга Андрєєва, а засновниками канадські компанії «Мерибені енерджі корпорейшин» та «Шиппинг текнолоджи лімітед». Ольга Андрєєва також є директоркою ТзОВ «Захід рест груп», одним із засновників якого є росіянин Ігор Чуркін, якому й належить майно колишнього автобусного заводу.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews