Пенсіонери з Трускавця отруїлися квашеними груздями

13.09.2023 22:29   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Це перший випадок отруєння грибами цього року на Львівщині.

До лікарні після споживання квашених груздів потрапило подружжя пенсіонерів з Трускавця. Жінка у реанімації, стан – важкий. Чоловік також у лікарні. Стан – середньої важкості.

Пацієнти розповіли лікарям Львівського обласного центру контролю і профілактики хвороб МОЗ УКраїни, що гриби збирали на околицях Трускавця. Заквасили і скуштували грузді 2 вересня. Уже наступного дня жінка відчула біль у животі, виникла діарея. До лікарів 73-річна жінка звернулася лише на третій день. Її госпіталізували до інфекційного відділення однієї з районних лікарень області. Та через чотири доби стан погіршився і її перевели до відділення інтенсивної терапії. За словами лікарів, зараз її стан – важкий.

У 76-річний чоловіка такі ж скарги з’явилися через тиждень після споживання грибів. Його госпіталізували до лікарні 11 вересня. Стан лікарі оцінюють як середньої важкості.

На Львівщині це перший випадок отруєння грибами цього року. Торік було зареєстровано сім випадків отруєння грибами. Постраждали 10 людей, з них – двоє дітей.

Груздь або хрящ-молочник справжній – їстівний гриб з родини сироїжкових.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews