Віце-президента УАФ відсторонено від посади

14.09.2023 19:23   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Рішення суду залишилося без змін.

У середу, 13 вересня, в режимі відеоконференції, у відкритому судовому засіданні розглянуто апеляційну скаргу підозрюваного Віце-президента Громадської спілки «Українська асоціація футболу» на ухвалу слідчого судді  Шевченківського районного суду м. Львова від 27 липня 2023 року про відсторонення підозрюваного від займаної посади.

Не погоджуючись із ухвалою суду першої інстанції, підозрюваний З. подав апеляційну скаргу, в якій просив оскаржувану ухвалу скасувати та постановити нову ухвалу, якою відмовити в задоволенні клопотання слідчого судді Шевченківського районного суду м. Львова.

При апеляційному розгляді прокурорка К. заперечила проти апеляційної скарги та наведені в ній мотиви, оскільки вважає ухвалу слідчого судді законною та обґрунтованою.

Заслухавши доповідача про обставини справи, пояснення апелянта та сторони обвинувачення,  колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду встановила. Відповідно до ч.1  ст. 154  КПК України відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину.

Зокрема, поліцією Львівської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні від 7.06.2018 року за підозрою Президента та Віце-президента Української асоціації футболу, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191, ч.3 ст. 209 КК України (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем та легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом).

У листопаді минулого року підозрюваному Віце-президенту  повідомлено про підозру в зазначених кримінальних правопорушеннях, вчинення яких було пов’язане з використанням свого службового становища.

"Відповідно до п.5 ст. 65-1 Закону України «Про запобігання корупції» особа, якій повідомлено про підозру у вчиненні нею кримінального правопорушення у сфері службової діяльності, підлягає відстороненню від виконання повноважень на посаді, у порядку визначеному законом".

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду ухвалила: залишити без змін ухвалу Шевченківського районного суду м. Львова від 27 липня 2023 року, а відтак, апеляційну скаргу – без задоволення. Ухвала суду апеляційної інстанції є остаточна та не підлягає касаційному оскарженню.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews