У Львові прощаються з трьома захисниками України

16.09.2023 16:18   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вони загинули, боронячи Україну.

Сьогодні, 16 вересня, Львів прощається з військовослужбовцями Ярославом Богушем, Романом Демчуком та Олегом Кульчицьким. Вони загинули, боронячи Україну.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

Чин похорону Ярослава Богуша та Романа Демчука відбувся у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, о 11:30 відбулася міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Прощання з Олегом Кульчицьким розпочалося об 11:00 на родинному подвірʼї у селі Підбірці (вул. Яхимовича, 155). О 12:00 відбудвся Чин похорону у Церкві святого Миколая УГКЦ (вул. Яхимовича, 68). Поховають воїна на місцевому кладовищі у Підбірцях.

Ярослав Богуш — львів’янин.

null
Фото з мережі Інтернет

Здобув професійно-технічну освіту у Відокремленому структурному підрозділі "Автомобільно-дорожній фаховий коледж Національного університету "Львівська політехніка".

Після завершення навчання працював у сфері перевезень, згодом займався приватним підприємництвом. У вільний час захоплювався рибальством.

Протягом останніх кількох років працював водієм у Польщі та Чехії.

Із початком повномасштабного вторгнення, попри відсутність військового досвіду, став на захист Батьківщини до лав 1-ї окремої бригади спеціального призначення імені Івана Богуна оперативного командування "Північ" Сухопутних військ ЗСУ. Після проходження навчань виконував бойові завдання на Сумщині, Харківщині та Донеччині.

Ярославу Богушу було 46 років. У Ярослава Богуша залишилися мама, брат, дружина та двоє дітей.

Роман Демчук — львів’янин.

null
Фото з мережі Інтернет

Здобув освіту "кухаря, кондитера" у Державному навчальному закладі "Львівське вище професійне училище харчових технологій".

Після завершення навчання працював у одному з ТзОВ.

Був активним членом Громадської організації "Молодіжний Націоналістичний Конгрес", успішно закінчив курси режисури та мріяв написати власний сценарій для фільму.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії вступив до лав 79-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ. Боронив державу від загарбників на території Донеччини.

Роману Демчуку було 28 років. У Романа Демчука залишилися бабуся, батьки та двоє сестер.

 

Олег Кульчицький — уродженець села Підбірці.

null
Фото з мережі Інтернет

Здобув професійно-технічну освіту у Вищому професійному училищі №29 міста Львова.

Після завершення навчання одразу почав працювати у одному з ТзОВ.

У вільний час захоплювався зброєю та автомобілями, був автомеханіком — брав участь у змаганнях з ремонту машин в Італії.

Із початком повномасштабного вторгнення, попри відсутність військового досвіду, вступив до лав територіальної оборони. Згодом за власним бажанням підписав контракт із Збройними Силами України.

Боронив державу на східному напрямку у складі 214-го окремого спеціального батальйону OPFOR Міжнародного центр миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.

Олегу Кульчицькому було 27 років. У Олега Кульчицького залишилися батьки, двоє дітей і сестра.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews