На Львівщині біля кордону п’яним за кермом затримали прикордонника

18.09.2023 09:46   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Поліцейські запропонували йому пройти перевірку на стан сп’яніння, однак водій відмовився.

Турківський районний суд Львівщини визнав винним у п’яному водінні прикордонника Віталія Біжика, якого зупинили у нетверезому стані неподалік кордону з Польщею. Суд призначив йому 17 тис. грн штрафу та позбавлення водійських прав на один рік.

Як вказано у постанові суду, яку винесли у вересні 2023 року, випадок трапився уночі 25 серпня близько 04:00 у селі Боберка, що поруч із кордоном з Польщею. Віталій Біжик керував авто Volkswagen Golf з ознаками алкогольного сп’яніння (різкий запах спиртного з порожнини рота, почервоніння шкіри обличчя), поліцейські запропонували йому пройти перевірку на стан сп’яніння, однак водій відмовився.

На водія склали протокол про керування авто у нетверезому стані. На розгляд справи у суді Віталій Біжик прийшов та визнав свою провину. У постанові суду вказано, що обвинувачений є інспектором прикордонної служби.

Справу розглянула суддя Оксана Кшик, яка визнала водія винним у керуванні авто у нетверезому стані та призначила йому покарання – 17 тис. грн штрафу з позбавленням права керувати авто протягом року. На постанову ще може бути подана апеляція.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews