Закликав росіян вдарити по адмінбудівлі СБУ: у Львові затримали блогера

19.09.2023 15:09   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Блогер дискредитував співробітників СБУ і закликав вдарити по них російською зброєю.

Співробітники СБУ викрили у Львові блогера, який підтримує Росію та публічно закликав росіян знищити адмінбудівлю регіонального управління Служби безпеки. Блогер поширював заклики під час трансляції на своїй сторінці у Instagram.

Як вказано у повідомленні СБУ за 19 вересня, прихильника російської ідеології фахівці Служби безпеки викрили по «гарячих слідах» у Львові. Блогер на своїй сторінці у Instagram закликав росіян здійснити теракт та вдарити по адмінбудівлі регіонального управління СБУ у Львові.

Блогер закликав до ракетного удару під час онлайн-трансляції у Instagram, перебуваючи поблизу будівлі СБУ. Під час стріму він разом зі своїм спільником з-за кордону дискредитував співробітників СБУ і закликав вдарити по них російською зброєю. Такий контент блогер поширив на власну аудиторію у понад 1,7 тис. користувачів.

null

За даними слідства, зловмисниками виявились двоє мешканців обласного центру, які позиціонують себе як блогери. Один з них наразі перебуває за кордоном, звідки періодично «приєднується» до стрімів свого поплічника в Україні.

При обшуках у помешканнях фігурантів виявлено комп’ютерну техніку та мобільні телефони із доказами провокативного відеозапису. Наразі фігурантам планується повідомлення про підозру.

Спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону уточнила, що викритий блогер – 30-річний уродженець колишнього Пустомитівського району. Наразі він перебуває за кордоном, його оголосили у розшук.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину, можливої додаткової кваліфікації злочинних дій фігурантів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує тюремне ув’язнення.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews