У Львові на аукціон оренди виставили приміщення Арсеналу

21.09.2023 12:47   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львівська обласна рада виставила на аукціон право оренди понад 600 кв м нежитлового приміщення у центрі Львова.

Як повідомляє Lviv.media, здати в оренду планують приміщення міського Арсеналу. Торги заплановані на 24 вересня, про це стало відомо з оприлюдненого лота на сайті публічних продажів Prozorro, у середу, 20 серпня.

Стартова ціна — 27 тис. грн в місяць. Здати в оренду планують два нежитлові підвальні приміщення, терасу і замощення земельної ділянки навколо Арсеналу, на якій зараз облаштована літня тераса.

«Приміщення Арсеналу і земельна ділянка на якій він стоїть це є власність Львівської обласної ради. Приміщення всередині, два великі зали, вони є вже в оренді. Люди сплачують, там все гаразд. Але в процесі інвентаризації виявили, що є приміщення, які не задіяні та не увійшли в договір оренди. Йдеться про терасу, замощення і дві комори», — розповів Ігор Титла, заступник начальника управління спільної власності Львівської облради.

Міський Арсенал є пам’яткою архітектурної спадщини. Всередині у двох залах вже кілька років працює ресторан «Реберня Під Арсеналом», власником якого є компанія холдинг емоцій !FEST. За словами Ігоря Титла, земельною ділянкою, на якій зараз облаштована літня тераса, також активно користуються.

«Нею користуються оформивши цивільно-правові відносини з Львівською міською радою, це для нас було дивно. В процесі інвентаризації було встановлено цей факт, визначили договори оренди, договори спільного користування так званих літніх терас і майданчиків, що в них були укладені цивільно-правові відносини з Львівською міською радою, хоча до власності ЛМР воно ніяк не залежить», — додав він.

У Львівській обласній раді очікують, що ціна оренди під час аукціону зросте хоча б у 10 разів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews