Ухилянт, якого побили у військкоматі, вигукував антиукраїнські гасла та ображав ЗСУ

21.09.2023 15:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Ухилянтів затримали прикордонники при спробі незаконного перетину кордону та передали у військомат для з’ясування обставин.

Про це повідомляє Українська спілка учасників АТО.

 

Ухилянтів, як розповіли військові, ніхто не силував та не бив, чоловіків не обшукували, телефони не забирали. Їм запропонували пройти ВЛК та стати військовослужбовцями ЗСУ. Чоловіки відмовилися та відразу зв’язалися зі своїм адвокатом. Саме після розмови з юристом вони, вочевидь, вирішили влаштувати сцену з “побиттям та знущанням”, оскільки інших варіантів вже не було.

“Ухилянти одразу почали “бикувати” і шукати, так би мовити, “слабке місце”, емоційну людину, на яку можна натиснути. Вони почали вигукувати відверто антиукраїнські гасла, ображати ЗСУ просто перед носом бійця, який нещоданво повернувся із передової і має контузію. Очевидно, що як і будь який захисник, який чує знеціннення загибелі його побратимів, воєнний не витримав, не стримав емоцій і дав волю рукам.

Також зі ЗМІ відомо, що один із цих ухилянтів виявився щей представником харківського криміналітету”, – йдеться у дописі.

Як додали у повідомленні, що початку конфлікту на відео не має, оскільки комусь  не вигідно показувати повну картину і сам момент провокації:

“Ми звісно не виправдовуємо дії військового, хай з цим розбереться слідство. Але зрозуміти причини, чому військовий втратив самоконтроль можемо. Чому одні цінною власного життя повинні захищати таких от “ухилянтів”, їх сім’ї, житло, а вони ще мають наглість дозволяти собі закиди по-типу: “я вас туди не посилав”, “це не моя війна”, “я не народжений для війни”.

Українська спілка учасників АТО дійшла висновку, що людина, яка ціною власного здоров’я стала на захист України, була на передовій, може отримати суспільний осуд та бути засудженим, а відверті антиукраїнські персонажі-ухилянти отримують підтримку і співчуття.

“Ми як ветеранська організація і діючі військовослужбовці підтримуємо наших поранених побратимів, які перейшли працювати в ТЦК. Наша позиція проста – не припустимо, щоб хтось дозволяв собі навмисно провокувати українських захисників, зокрема тих, хто після поранення продовжує виконувати свій обов’язок перед Батьківщиною у центрах комплектування.

Слава Україні та кожному воїну”, – підсумували у дописі.

Також на Facebook-сторінці спільноти опублікували відео, на якому ухилянт розповідає про незаконний перетин кордону.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews