«Євротур» у причепі вантажівки: шестеро ухилянтів намагалися втекти до Молдови

22.09.2023 11:12   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

За те, аби втекти до сусідньої країни, чоловіки заплатили від 4 до 5 тисяч доларів з кожного.

Шестеро чоловіків призовного віку намагалися перетнути кордон із Молдовою у причепі вантажівки. Це можливість нелегально виїхати вони заплатили від чотирьох до п’яти тисяч доларів.

Як повідомили у Держприкордонслужбі, на транзитній ділянці дороги «Маяки – Удобне» охоронці кордону зупинили вантажну та легкову машину під керуванням мешканців Болградського району Одеської області. Під час огляду вантажівки в причепі виявили шістьох громадян України.

«Жителі Донецької, Дніпропетровської та Одеської областей, які підлягають призову, вирішили незаконно потрапити до Молдови. Для реалізації свого плану вони звернулися до так званих «перевізників», знайшовши їх через закритий телеграм-канал. Ухилянти отримали вказівку прибути до Одеси, де їх зустріли та заховали в причепі вантажного транспортного засобу. Організатор здійснював супровід на легковому автомобілі. Попри незручності «поїздки», кінцева вартість трансферу за кордон мала коштувати від 4000 до 5000 доларів США з кожного», – йдеться у повідомленні ДПСУ.

Наразі повідомлено Національну поліцію та відкрито кримінальне провадження за ст.332 Кримінального кодексу України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». Стосовно осіб, які намагалися незаконно потрапити до Молдови, складено протоколи про вчинення ними адмінправопорушення.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews