Львівщина 100% забезпечена енергоносіями у випадку чергових блекаутів, - Козицький

25.09.2023 14:14   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська
У Львівській області 100% шкіл і основних лікарень забезпечені дизель-генераторами на випадок відключень електроенергії.

Про це повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький під час брифінгу на тему: "Як Львівщина готується до осінньо-зимового періоду" в Медіацентр Україна — Укрінформ.

"Якщо говорити про підготовку до опалювального сезону, то варто було б виділити кілька основних напрямків. Один із них - це забезпечення додатковими елементами живлення об'єктів соціальної інфраструктури. Якщо брати школи і лікарні, то наразі вони забезпечені на 100% дизель-генераторами. Діти матимуть світло у школах", - сказав Козицький.\

Він зауважив, що Львівська область є однією із небагатьох в Україні, де є можливість навчатися очно. За його словами понад 90% шкіл області навчаються онлайн і трохи менше 10% - за змішаною системою.

"Тому для нас дуже важливо зберегти і надалі такий процес навчання у школах під час опалювального сезону та можливих атак ворогів на інфраструктуру", - додав начальник Львівської ОВА.

На запитання, чи всі лікарні області забезпечені генераторами, начальник Львівської ОВА зазначив, що мова йде про кластерні та надкластерні медичні заклади.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews