На нафтовому родовищі Львівщини буритимуть три нові свердловини

03.10.2023 08:05   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Державне ПАТ “Укрнафта” будує три нові свердловини на заході України як за допомогою власних бурових верстатів, так і залучаючи підрядників із відповідним досвідом.

Про це повідомив директор ПАТ “Укрнафта” Сергій Корецький.

Зараз, зокрема, вже монтується буровий верстат ТОВ «БК «Горизонти», яких обрали за прозорою тендерною процедурою. Спочатку цим обладнанням буритимуть свердловину №32, потім – №34 на Верхньомасловецькому родовищі.

Мета №32 – розвідка покладів стрийських відкладів. Потім, залежно від геологічних результатів цієї свердловини, буритимуть №34, яка має пройти глибше, до менілітових покладів. Далі – зведення ще однієї свердловини, №33, теж до стрийських відкладів, але для цього вже використовуватимуть інший буровий верстат.

ПАТ “Укрнафта” – найбільша нафтовидобувна компанія України, володіє 87 спеціальними дозволами на видобуток вуглеводнів, веде діяльність на сході та заході України. Верхньомасловецьке нафтове родовище відкрито у 2001 році, воно розташоване у Львівській області на висоті 800 метрів над рівнем моря. Це єдине на Прикарпатті родовище, відкрите у 21 столітті.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews