На Львівщині конфіскували активи російського оборонного підприємства на понад 5 мільйонів доларів

03.10.2023 14:54   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі у державну власність активів російського оборонного підприємства "Роствертол" на суму майже 5,5 млн доларів. 

За контрактом 2011 року Львівський державний завод "ЛОРТА" виготовив для РФ комплектуючі для бойових гелікоптерів. Втім, їх так і не відправили замовнику.

Як повідомили у пресслужбі ВАКС, у 2011 році одне з ключових підприємств російського ВПК, яке виробляє гелікоптери, ПАТ "Роствертол" уклало контракт з Львівським державним заводом "ЛОРТА". За його умовами, завод мав виготовити партію комплектуючих для систем управління бойовими гелікоптерами — 21 комплект. Слідчі СБУ зазначають, їх Росія планувала отримати ще до анексії Криму та наступу на Донбас.

"Російська компанія сподівалась отримати своє замовлення з українського заводу ще у 2014 році. Однак, контррозвідники СБУ заблокували передачу вертолітних комплектуючих до РФ", — йдеться у повідомленні СБУ.

У середу, 27 вересня, колегія суддів ВАКС ухвалила стягнути в дохід держави активи "Роствертолу". Після конфіскації продукції СБУ ініціюватиме передачу комплектуючих на користь виробництва озброєння для ЗСУ. На рішення, за даними ВАКС, ще може бути подана апеляційна скарга.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews