У Венеції автобус впав з естакади, загинули українці

04.10.2023 09:52   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

У Венеції автобус із туристами з’їхав зі шляхопроводу, пробив огорожу і впав поблизу залізничної станції із висоти 10 м та спалахнув.

21 людина загинула. Серед них - п’ятеро українців.

Про це повідомляє Repubblica.

Повідомляється, що автобус транспортної компанії La Linea, був орендований туристами у кемпінгу.

За офіційними даними, внаслідок аварії 21 особа загинула і 15 отримали поранення. На борту перебували громадяни України, Німеччини, Франції та Хорватії.

Водій був італійцем. Посольство України у Римі підтвердило Sky News, що серед пасажирів автобуса були громадяни України. На місце катастрофи прибули автомобілі швидкої допомоги з усього району.

Управління охорони здоров'я Венеції активувало протокол "великих надзвичайних ситуацій", який передбачає відкриття всіх відділень невідкладної допомоги лікарень та виклик на роботу резервного персоналу.

Прокуратура порушила кримінальну справу за фактом аварії.

Мер Венеції Луїджі Бруньяро написав у Twitter, що місце аварії було "апокаліптичним" і що він уже оголосив жалобу за загиблими. Прем’єр-міністерка Джорджа Мелоні також висловила співчуття через загибель людей.

Речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив "Радіо Свобода", що українське посольство в Римі та генеральне консульство в Мілані вже займаються дорожньо-транспортною пригодою.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews