Весільний фотограф зі Львова похизувався в соцмережах, що втік від війни до Франції

05.10.2023 10:39   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Львів’янин Богдан Горбай похвалився в соціальній мережі тим, що перейшов державний кордон і зараз планує назавжди залишитися в Європі.

Як повідомляє Lviv.media, про це юнак розповів у своєму дописі в Instagram у вівторок, 3 жовтня.

Зі слів Горбая, він втік в Європу, аби не «померти на війні». Україну чоловік назвав «дурдомом» і заявив, що на війні такі як він не потрібні, бо у відповідальний момент він не зможе прикрити іншого солдата чи вбити ворога. Згодом відео із зізнанням про нелегальний перетин українського кордону він видалив зі свого акаунту.

Натомість записав і опублікував нове відео — на фоні Ейфелевої вежі, у якому вже запевняв, що любить Україну і є її патріотом. Свою втечу Горбай знову пояснив тим, що, на відміну від «сильніших» українців, він належить до «слабших», тобто до тих, які не готові її захищати.

Чи виїхав військовозобов’язаний Богдан Горбай з України — невідомо. Ймовірно, йому вдалося перейти кордон з Молдовою, що в зоні відповідальності Чернівецького або Могилів-Подільського прикордонних загонів.

«Якщо громадянин повернеться в Україну і ми побачимо, що в його паспорті немає позначки про легальний виїзд з України, то до нього можуть бути застосовані норми за незаконне перетинання державного кордону. За це передбачено штраф у розмірі від 3 400 до 8 500 гривень або адміністративний арешт», — розповів LVIV.MEDIA Ігор Заруднєв, начальник пресслужби буковинських прикордонників.

До слова, у коментарях до дописів глядачі поділилися на дві групи: більша з них обурювалася його втечею з батьківщини, менша – його захищала.

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews