На Львівщину намагалися ввезти будматеріали на 1,5 млн грн під виглядом гуманітарки

05.10.2023 12:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Українець хотів перемістити товари за фальшивими документами.

Як повідомляє Львівська митниця, в пункт пропуску «Угринів – Долгобичув» прибла вантажівка, за кермом якої був 35-річний мешканець Волинської області. Водій вказав у декларації, що переміщує на адресу однієї з релігійних організацій гуманітарну допомогу: будівельну піну, епоксидну смолу, скловолокно, затверджувач тощо.

Однак під час огляду автомобіля митники виявили, що переміщувані товари не відповідають описаним у митній декларації. Крім того, документи, виявлені серед особистих речей водія, підтверджували, що ці товари експортувала польська фірма на адресу українського приватного підприємства.

Для перевірки законності переміщення вантажу львівські митники звернулися до польської фірми, зазначеної у документах. Відтак, польські експортери підтвердили, що товар, вагою 2.8 тонни та орієнтованою вартістю близько 1.5 млн. гривень, дійсно перевозився на адресу фірми, що в Житомирській області.

Санкція статті передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews