На Львівщині аферисти привласнили благодійні внески на лікування військових

05.10.2023 12:35   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Аферисти ошукували громадян під виглядом зборів на потреби військовослужбовців. Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт.

Фігуранти створили фейковий обліковий запис у популярній соціальній мережі та розміщували пости щодо збору коштів на лікування поранених військовослужбовців. У дописах вказували реквізити підконтрольних банківських рахунків. Отримані гроші вони витрачали на власні потреби.

У липні оперативники кіберполіції спільно зі слідчими Львівського РУП №1 за сприяння оперативного відділу державної установи «Львівська установа виконання покарань (№19)» та під процесуальним керівництвом Галицької окружної прокуратури міста Львова провели 6 обшуків за місцями реєстрації та проживання фігурантів на території Одеси, Львова та Львівської області. За результатами вилучено мобільні телефони, банківські та сім-картки, комп’ютерну техніку, готівку у російських рублях.

Завдяки професійній роботі правоохоронців, які у короткі строки вирахували шахраїв, зловмисникам вдалося ошукати лише п’ятьох осіб. Один зі зловмисників наразі відбуває покарання у місці позбавлення волі, іншого фігуранта затримали. Суд йому обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі обвинувальний акт стосовно шахраїв скеровано до суду.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до п’яти років позбавлення волі.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews