Зі Львова до Німеччини евакуювали постраждалих внаслідок вибуху нафтопроводу на Франківщині

06.10.2023 09:43   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На початку цього тижня двох дорослих та двох дітей з важкими опіками доправили з лікарень Івано-Франківська до Центру термічної травми та пластичної хірургії Першого медоб’єднання Львова.

Львові медики стабілізували стан постраждалих та підготували їх до подальшого транспортування до Німеччини, повідомляєпресслужба ЛМР.

 

Зокрема, львівські комбустіологи прооперували 35-річного чоловіка. Пацієнт поступив із опіками дихальних шляхів та тіла. Вогонь уразив 45-50% шкірних покривів, з яких 20% – глибокі рани. Чоловікові провели операцію: змертвілі внаслідок опіку тканини видалили і частково одномоментно закрили власною шкірою пацієнта.

А вчора доправили 39-річну жінку із 30% опіків тіла. У Центрі їй очистили рани, продовжили виконувати перевʼязки та підготували до наступних етапів лікування за кордоном.

Найважчий стан – у дітей. В 11-річного хлопчика – близько 80% опіків тіла, з яких 70% це глибокі рани. У 8-річного хлопчика також близько 80% опіків. З них 75% також глибокі. Обоє – з опіками дихальних шляхів.

Спеціалісти Центру термічної травми та пластичної хірургії стабілізували стан дітей та дорослих і підготували їх для подальшого транспортування до Німеччини.

30 вересня у селі Стримба в Івано-Франківській області близько о 17:00 стався прорив нафтопроводу, внаслідок чого розлилися нафтопродукти вздовж потічка, згодом виникла масштабна пожежа. Вогонь перекинувся на приватний будинок. Внаслідок пожежі на нафтопроводі травмувалися дев’ятеро людей.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews