Підозрюють у підробці документів: на Львівщині судитимуть заввідділення лікарні

09.10.2023 23:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

На Золочівщині судитимуть завідувача терапевтичного відділення районної лікарні. 

Чоловіка підозрюють у підробці та видачі фіктивних документів військовозобов'язаним, що стали підставою для ухилення їх від мобілізації.

Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної прокуратури.

Розслідування встановило, що протягом 2022 року лікар підробляв та видавав фіктивні документи військовозобов’язаним. Загалом задокументували 18 таких епізодів.

"Чоловіки нібито перебували на стаціонарному лікуванні у комунальному закладі охорони здоров’я та отримували від обвинуваченого відповідні виписки із медичної карти. В подальшому вищевказані документи "пацієнти" передавали у один із районних територіальних центрів комплектування", — йдеться у повідомленні прокуратури області.

Досудове розслідування завершили. Щодо завідувача терапевтичного відділення районної лікарні на Золочівщині скерували обвинувальний акт до суду.

Його обвинувачують у несанкціонованій зміні інформації, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп’ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації та службовому підробленні (ч. 1, 3 ст. 362, ч. 1 ст. 366 КК України).

Санкція, передбачена ч. 3 ст. 362, — позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Санкція, передбачена ч. 1 ст. 366, — штраф від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews