Львівʼян запрошують на унікальний концерт кобзарів

10.10.2023 19:01   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Також, відбудеться показ документального фільму - візитки про кобзарсько-лірницьку традицію.

11 жовтня о 18:00 у Львові в театральному центрі «Слово і голос» (вул. Городоцька, 38) відбудеться унікальний концерт кобзарів.

 У програмі заходу:

- концерт кобзарів і лірників (Ярослава Криська, Тараса Дороцького, Лайоша Молнара, Андрія Сілецького, Олеся Саніна), на якому звучатимуть давні українські псальми, канти, думи;

- вручення нового інструменту (кобзи) від благодійного фонду «МХП-Громаді» для потреб Львівського Цеху лірників і кобзарів;

- показ документального фільму - візитки про кобзарсько-лірницьку традицію.

 Демонстрація фільму відбудеться в межах підтримки номінування кобзарсько-лірницької традиції до реєстру кращих практик з охорони культурної спадщини ЮНЕСКО за участі режисера Олеся Саніна та продюсера Андрія Різоля.

 Виручені кошти з концерту будуть скеровані на лікування, реабілітацію та протезування Тараса Козуба, знаного лірника і майстра музичних інструментів. Він отримав важкі поранення і втратив руку захищаючи Україну.

 Попередня акредитація для предcтавників медіа обов’язкова за телефоном 067 129 45 05 або на пошту v.matviiuk@mhp.com.ua (триватиме до 11.10, 11:00)


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews