Львівський митник відсудив 160 тисяч гривень та посаду

11.10.2023 15:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Начальник відділу митного поста «Смільниця» Іван Науменко заявив, що написав заяву під тиском.

Львівський окружний адміністративний суд скасував наказ про звільнення львівського митника Івана Науменка, поновив його на посаді начальника одного з відділів митного поста «Смільниця» та зобов’язав митницю виплатити йому понад 160 тис. грн зарплати за час вимушеного прогулу.

Як вказано у рішенні суду, яке оприлюднили у судовому реєстрі у жовтні 2023 року, Іван Науменко у липні 2021 року був призначений на посаду начальника відділу митного оформлення №1 митного поста «Смільниця».

У березні 2023 року його було звільнено з посади за угодою сторін. Іван Науменко був не згідний зі своїм звільненням та звернувся до суду, щоб поновитись на посаді.

Іван Науменко стверджував, що написав заяву на звільнення під психологічним тиском і не мав наміру звільнятись.

Митник також розповів, що у заяві про звільнення не вказав відколи його варто звільнити з посади та після цього подав ще одну заяву – про відкликання свого звільнення. Іван Науменко заявив, що через погане самопочуття перебував на лікарняному і з наказом про звільнення ознайомився лише на початку квітня. Представник Львівської митниці повідомив, що Івана Науменка було звільнено на підставі його заяви без жодного примусу.

Свідок, який 16 березня разом з Іваном Науменком перебував у кабінеті в.о. начальника Львівської митниці, розповів, що «причини необхідності написання заяви про звільнення йому не повідомляли, лише було сказано, що якщо він не напише заяву, будуть наслідки».

У рішенні суду не вказано причини звільнення Івана Науменка, проте журналіст 1+1 Тарас Середич заявляв, що інспектора Івана Науменка звільнили нібито через пропуск буса з контрабандною технікою Apple.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews