Суд арештував активи росіянина у Трускавці на 5 млн грн

13.10.2023 14:27   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Прокуратура передала права і майно російського бізнесмена в управління АРМА.

Корпоративні права на два товариства та майно громадянина Росії, яке розташоване у курортному Трускавці перейшло в управління АРМА. На майно росіянина суд наклав арешт за клопотанням Львівської обласної прокуратури, про це у п’ятницю, 13 жовтня, повідомив Офіс Генпрокурора.

Росіянин володів у Трускавці кількома підприємствами та майновими комплексами. Їхня вартість становить майже 5 млн грн. Львівські прокурори арештували ці бізнес-активи та передали АРМА. До того ж у його власності перебуває готель в окупованому Криму, який досі діє на півострові та сплачує податки Росії. Слідчі також встановили, що у 2016 році в готелі росіянина проживали воєнізовані формування РФ.

Крім цього, раніше вже було накладено арешт на корпоративні права готелю росіянина у Трускавці вартістю 6 млн грн. Загалом вартість усіх арештованих активів становить 11 млн грн.

Наразі триває досудове розслідування. Громадянина РФ звинувачують у фінансуванні дій, вчинених з метою насильницької зміни чи поваленні конституційного ладу або захопленні державної влади, зміні меж території або державного кордону України.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews