Після 18 років перерви зі Львова до Варшави вирушив перший потяг

16.10.2023 19:55   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Минулого року з ініціативи Львівської ОВА почали будувати євроколію, яка вже сьогодні з’єднала Варшаву та Львівщину.

Про це повідомив заступник голови Львівської ОВА Юрій Бучко.

 

null
Фото з мережі Інтернет

Івано-Франківськ, Калуш, Долина, Моршин, Стрий, Жовква  отримав зручне сполучення із Любліном та Варшавою щодня.

Проєкт реалізували у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

“Нагадую, що ми відновили роботу залізничного пункту пропуску який не працював з 2005 року. А це відкриває нові можливості для розвитку нашої міжнародної мережі. Запуск сполучення задовольнить величезний попит українців, а також розвантажить автомобільні пункти пропуску!

null
Фото з мережі Інтернет

Радію, що Україна та Польща разом пишуть нову історію залізничного сполучення нашої держави з Європою. Це також ще одна можливість частіше бачитися українським сім’ям, які розкидала по різних країнах війна”, – зазначив Бучко.

“Пасажири їдуть з обласного центру у Раву-Руську, а там зручно – на одній платформі – пересядуть у потяг польського перевізника SKPL, який повезе їх у Польщу“, – повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews