Ділянку з озером у Брюховичах повернули у власність громади

16.10.2023 20:10   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Прокурори Львівщини відстояли в апеляційному суді право комунальної власності на земельну ділянку з озером у Брюховичах.

Як повідомляє Львівська обласна прокуратура, ділянка з озером, яка знаходиться неподалік Львова, площею 4,5 га, була передана в оренду всупереч вимог законодавства.

У 2015 році Брюховицька селищна рада видала протиправне рішення, яким вказана ділянка була передана в оренду . Однак, остання не врахувала того, що розташований на ній водний об`єкт надано в оренду без земельних торгів та без погодженого паспорта ставка.

“При укладенні договору одну частину ділянки орган місцевого самоврядування передав для влаштування зони відпочинку, а іншу – для будівництва кафе. Проте, такі умови договору суперечать як вимогам законодавства, так і рішенню селищної ради. Оскільки право на будівництво кафе на частині спірної ділянки не передбачене і вона підлягала передачі лише для влаштування зони відпочинку”, – йдеться у повідомленні.

Окрім цього орендар ще й незаконно огородив земельну ділянку парканом чим обмежив доступ громадян до озера. Прокуратура стала на захист інтересів держави та звернулася з позовом до суду про визнання недійсним рішення селищної ради та договору оренди.

Суд погодився з доводами прокурора, апеляційну скаргу відповідача залишив без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews