Дві лікарки у Львові підробляли медичні документи для ухилянтів

18.10.2023 22:06   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Правоохоронці викрили двох лікарок однієї з медичних установ Львова, які організували схему одержання хабарів від військовозобов’язаних чоловіків.

Про це повідомляє Поліція Львівської області.

Лікар-невропатолог та завідувачка приймально-діагностичного відділення однієї з медичних установ Львова вимагали та одержали неправомірну вигоду від пацієнта – військовозобов’язаного громадянина України.

Лікарки вимагали у пацієнта хабар у сумі 1000 доларів за перебування його на стаціонарному лікуванні та за оформлення медичних документів із внесеними у них неправдивими відомостями, які в подальшому чоловік міг використати для отримання групи інвалідності, ухилення від мобілізації.

17 жовтня правоохоронці затримали одну із зловмисниць.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває, невдовзі суд обере підозрюваній запобіжний захід.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews