Половина львів’ян не задоволені роботою Садового

20.10.2023 10:00   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Половина мешканців Львівської громади не схвалюють роботу місцевої влади. Діяльність міського голови не схвалюють 50% опитаних, а роботу Львівської міської ради — 48%.

Про це йдеться у соціологічному дослідженні, проведеному на замовлення громадської мережі ОПОРА, повідомляє Lviv.media.

Серед опитаних респондентів 20% зовсім не схвалюють роботу Садового, радше не схвалюють — 30%, швидше схвалюють — 26%, а цілком схвалюють лише 5% опитаних. Також помітно, що чим старшими є респонденти, тим схвальніше вони відгукуються про діяльність міського голови.

При цьому 63% респондентів задоволені життям у Львівській громаді (53% скоріше задоволені, 9% — цілком задоволені). Лише один відсоток опитаних відповів, що зовсім не задоволений життям у Львові, ще 10% — скоріше не задоволений.

Львів’яни найбільш задоволені якістю та доступністю освіти у громаді, середня оцінка 3,7 з 5 можливих. Також мешканців Львівської громади влаштовує стан доріг, якість житлово-комунальних послуг, екологічна ситуація, медичне забезпечення, соціальний захист, залучення інвестицій та сприяння малому і середньому бізнесу. Місцеві мешканці найбільш не задоволені використанням бомбосховищ та укриттів у громаді. До того ж недостатньою вони вважають прозорість роботи органів місцевого самоврядування та доступність послуг для людей з інвалідністю.

Згідно з результатами дослідження, львів’яни вважають, що в першу чергу гроші міського бюджету мають йти на безпекові питання. З них 86% опитаних вважають за потрібне скерувати гроші на військові цілі, ще майже третина людей спрямували б гроші на облаштування бомбосховищ, укриттів, пунктів незламності та на закупівлю генераторів. Найменш актуальним вважають доброустрій міста, лише 5% спрямували б на це гроші.

null

Опитування відбувалось упродовж вересня серед мешканців Львівської громади. Методом інтерв’ю “обличчя до обличчя“ опитували людей віком від 18 років. Загалом опитали 400 респондентів, серед яких 37 внутрішньо переміщених осіб. Вибірка є репрезентативною за статтю та віком опитаних. Похибка репрезентативності — +/- 3,46% для значень близьких до 50%.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews