У Львові після тяжких поранень лікують рідних братів

22.10.2023 20:49   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Понад рік брати знищували ворогів на київському, запорізькому та бахмутському напрямку.

Про це повідомили на Facebook-сторінці UNBROKEN Ukraine.

Ігорю Хрущу – 24 роки, його старшому брату Роману – 30. Вони зі Львова. В мирному житті Ігор був студентом, Роман – художником, викладав в академії друкарства.

До лав ЗСУ обоє вступили добровольцями. Понад рік брати знищували ворогів на київському, запорізькому та бахмутському напрямку. Але на початку червня під час штурму ворожих позицій поблизу Бахмута Роман зазнав важкого поранення – уламки російської міни понівечили всю праву половину тіла. Тоді саме молодший брат витягнув його з-під мінометного обстрілу та допоміг дістатись найближчого укриття.

Ігор згадує: «Поки біг до брата, серце виривалось з грудей. «Вже думав про найгірше, але раптом я почув його крик. Це був крик надії – що він виживе».

Ігора ж поранило через два місяці. Того дня, поблизу Андріївки, уламки російського снаряду посікли йому ліву сідницю, відсікли великий палець правої ноги та розтрощили ліву стопу. Тому ще на етапі евакуації захиснику медики пришивали захиснику палець, аби той не втратив його.

Роман додає, що дуже радий, що брата скерували на реабілітацію саме до Львова. Тут вони знову можуть бути разом, аби надолужити втрачене спілкування та обговорити плани на майбутнє.

У центрі НЕЗЛАМНІ з братами Хрущами працювала команда хірургів, фізичних терапевтів та ерготерапевтів. За цей час загоїлись травми обох захисників, відновились також функції ушкоджених ніг.

Брати мріють про перемогу України у війні. Планують і надалі продовжувати свою боротьбу з ворогами.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews