У Львівській колонії викрили масштабну схему збуту наркотиків

23.10.2023 11:58   Джерело: LvNews
Опубліковано : Іванна Капустянська

Місячний оборот наркодилерів становив 1,5 млн грн.

Поліцейські викрили схему збуту наркотиків у Личаківській виправній колонії №30, учасниками якої були 11 осіб. За даними слідства, щотижня вони постачали в колонію до 150 нарковмісних пігулок. Орієнтовний місячний прибуток від наркобізнесу становив близько 1,5 млн грн.

Як повідомили у понеділок, 23 жовтня, у департаменті стратегічних розслідувань Нацполіції та прокуратурі Львівщини, учасники схеми налагодили збут метадону та бупренорфіну серед наркозалежних у місцях позбавлення волі.

«Для цього учасники організованої групи, які перебували на волі, постачали «товар» членам іншого угрупування в тюрму. Доставляли наркотичні засоби шляхом перекидання через охоронюваний периметр колонії. Для виконання цього завдання вони залучили ще чотирьох місцевих мешканців», – йдеться в повідомленні прокуратури.

За даними правоохоронців, щотижня наркоторговці постачали у в’язниці 150 нарковмісних пігулок. Орієнтовний місячний прибуток від наркобізнесу становив до 1,5 млн грн.

Їх викрили під час передачі чергової партії в Личаківську виправну колонію №30. Під час обшуків у наркоторговців вилучили наркотики, гроші, банківські картки, мобільні телефони, чорнові записи та інші речові докази.

Про підозру повідомили 11 особам, семеро з яких – члени двох організованих груп. Їм інкримінують незаконне придбання, перевезення, зберігання та збут наркотичних засобів (ч. 2, 3 ст. 307 ККУ). Підозрювані перебувають під вартою.




Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу lvnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: LvNews